Topcoureurs inspireren het bedrijfsleven

Om autocoureur te worden moet je lef hebben en een supersnel reactievermogen. Op de racebaan is het immers een noodzaak om de controle over het stuur te behouden wil je niet in een levensgevaarlijk ongeluk terecht komen.

In de westerse wereld is het een tendens in bedrijven om personeel in het bedrijfsleven te motiveren om zoveel mogelijk uit zichzelf te halen. Er zijn een aantal autocoureurs die hierop inhaken door hun ervaringen van de racebaan te vertalen naar ondernemerschap.

Autocoureurs als spreker en coach op locatie

Professioneel autoracen is een fantastisch beroep voor degene die passie hiervoor heeft. Het is echter met elke topsport een feit dat het lichaam op een gegeven moment gaat inleveren. Veel oud coureurs blijven in de autorace wereld een rol spelen. Sommige Nederlandse coureurs maken een carrière-switch of combineren hun ervaring en kennis in diverse functies. Jan Lammers, Robert Doornbos en Tom Coronel zijn

hier geslaagde voorbeelden van.

Als werkgever kun je de coureur inhuren om je personeel te inspireren of om zelf gecoacht te worden. Natuurlijk kan dit ook omgedraaid worden en kan de (ex) coureur er ook voor kiezen om open lezingen en workshops te organiseren. Lezingen kunnen worden gegeven in een bedrijf zelf maar indien er mensen vanuit verschillende regio’s worden uitgenodigd is eenHuur kantoor in een grote stad een ideale oplossing. De huur van een kantoor in een centraal gelegen stad die goed bereikbaar is voor iedereen, zal mensen gemakkelijker over halen om te komen luisteren.

Wat een ander groot voordeel is van de huur van een kantoor voor lezingen, workshops of coachingssessies is dat de grootte van het kantoor dat gehuurd wordt, aangepast kan worden aan het aantal deelnemers.

Voor het organiseren van de lezingen kan een huur kantoor ook erg praktisch zijn. De voorbereiding van deze activiteit vergt tijd en werk, waar waarschijnlijk ook meerdere mensen bij gemoeid zijn. Veel zaken zullen vanuit huis gedaan kunnen worden, maar om een werksfeer te creëren is het wenselijk om in ieder geval vergaderingen in een kantoor te laten plaatsvinden.

Inspiratie vanuit ervaring

Als autocoureur ga je tot het uiterste van je kunnen. Grenzen van angst moeten overschreden worden om succesvol te worden in deze sport. Bovendien moet je samenwerken met een team en daarop kunnen en durven vertrouwen. Indien je bijvoorbeeld niet vertrouw op de expertise van een van je monteurs, zul je als autocoureur gespannen achter het stuur zitten. Deze spanning werkt ongetwijfeld door in het resultaat van de race.

Deze details zijn te vertalen naar het ondernemerschap of beter nog het bereiken van doelen in het algemeen.

Autocoureurs hebben letterlijk laten zien dat ze tot het uiterste durven gaan. Hierdoor hebben zij als inspirator al snel de aandacht van het publiek.

mh-purity-lite