Zo richt je je wagen perfect in om te racen

Racen met de wagen, dat is in elk geval een sport apart. Als je ook gepassioneerd bent door het racen en je bij elke rit in een Formule 1 wedstrijd wilt wanen, dan is het in de eerste plaats belangrijk dat je de juiste accessoires aankoopt, bij een aanbieder als Worksystem.be, die gespecialiseerd is in de inrichting van wagens.

Welke zaken mogen nu niet ontbreken bij de wageninrichting van je raceauto en waarom? Hier vind je alvast enkele goede tips!

4 accessoires die je écht nodig hebt in je racewagen

1. Een felgekleurd racing stuur

Ten eerste hoort een felgekleurd racing stuur natuurlijk thuis op de lijst met essentiële benodigdheden als je je wagen race-klaar wilt maken. Het is haast typerend dat échte racing auto’s over opvallende gadgets en accessoires beschikken en een stoer stuur met uniek design en felle kleur is daar het perfecte voorbeeld van.

Natuurlijk gaat het hierbij vooral om een esthetische accessoire die misschien niet meteen een invloed heeft op je prestaties of snelheid. Aan de andere kant kan het precies zijn wat je nodig hebt om ten volle van een race te genieten en helemaal in de juiste sfeer te geraken.

2. Een stoere zetelhoes

Je ziet op de Formule 1 en andere races vaak dat de raceauto’s gepersonaliseerd zijn, bijvoorbeeld met een zetelhoes in bijpassende kleuren. Vaak komen diezelfde kleuren en designs in verschillende elementen terug in de race auto. Denk maar aan de velgen, de bumper en ja, de bestuurderszetel.

Je kunt ervoor kiezen om een hoes te kopen voor je zetel maar het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een gepersonaliseerde zetel te laten installeren. Zo krijgt je race car een nog uniekere uitstraling en weet je in elk geval zeker dat je met je auto opvalt.

3. Een stevig set velgen

Daarnet hadden we het al over het belang van goede velgen en de manier waarop het design van die velgen kan bijdragen aan de algemene look en feel van je raceauto. Het is natuurlijk zo dat velgen vooral een functioneel nut hebben: ze houden je banden op hun plaats. Daarbij hebben ze een ondersteunende functie voor het chassis.

Investeer dus zeker in een nieuw set velgen die specifiek ontworpen zijn voor raceauto’s en dus goed bestand zijn tegen hoge snelheden, een grote weerstand en frictie en grote impacts. Als het ontwerp van die velgen daarbij ook nog eens goed bij de rest van je outfit en racewagen-inrichting past, dan is het plaatje helemaal compleet.

4. Spoilers

Ten slotte mag ook een spoiler niet ontbreken als je je racewagen wilt upgraden. Dit onderdeel heeft als belangrijkste functie het verbeteren va de grip én weglegging van een auto, wat in competitieve situaties natuurlijk erg belangrijk is.

Een kwalitatief goede spoiler zal ervoor zorgen dat je een betere snelheid haalt in het heetst van de strijd. Daarbij verlaagt het het risico op ongevallen drastisch. Ruim genoeg redenen dus om te kiezen voor kwaliteit als je een nieuwe spoiler voor je raceauto zoekt!

Kies voor een professionele wagenrichting bij Worksystem.be

Wil je zeker zijn dat de onderdelen en inrichting van je auto van uitstekende kwaliteit zijn? Dan is het een goed idee om te vertrouwen op een gespecialiseerd bedrijf dat je daarbij helpt, zoals Worksystem.be. Dankzij de professionele, betrouwbare aanpak van Worksystem.be is de inrichting van je wagen compleet en gaat rijden gemakkelijker, veiliger én efficiënter, ook in sportieve situaties!

mh-purity-lite