Leila Lombardi: eerste deelneemster aan de 24 uur van Le Mans

De beroemde mannelijke autocoureurs, zoals Max Verstappen, Fernando Alonso en Lewis Hamilton zijn voortdurend in het nieuws. Verhalen over hun topprestaties, maar ook over hun privé-leven zijn geregeld te lezen in dag-, week- en maandbladen, en ook online zijn er duizenden artikelen over hen te vinden.

Opmerkelijke reclame

De genoemde nieuwsbladen bevatten bovendien veel advertenties. Opmerkelijk is de reclame die gemaakt wordt voor vrouwelijke sportkleding. De betreffende kledingzaak is online te bezoeken op de website https://www.aimnsportswear.nl waar de hipste sportkleding voor dames te verkrijgen is. Zelfs vrouwelijke autocoureurs bezoeken regelmatig de website https://www.aimnsportswear.nl om te kijken of de nieuwste collectie ook iets van hun gading bevat.

Bron van inspiratie

Veel hedendaagse vrouwelijke autocoureurs zijn ooit onder de indruk geraakt van de heldhaftige Leila Lombardi (1941-1992) uit Italië die als eerste vrouw deelnam aan de 24 uur van Le Mans, hét race-evenement van Frankrijk. Lombardi heeft andere vrouwelijke race-talenten geïnspireerd om hetzelfde te doen als wat zij deed. De Nederlandse Beitske Visser volgde Lombardi’s voorbeeld en is nu een gevierd autocoureur!

De prestaties van Lombardi

Lombardi nam in totaal viermaal deel aan de 24 uur van Le Mans. In 1975 verscheen ze voor het eerst aan de start en ook de twee daaropvolgende jaren deed ze mee aan de betreffende autorace. In 1979 won ze de 6 uur van Vallelunga, een endurance race die ze destijds samen met haar landgenoot Giorgio Francia verreed. In 1980 nam Lombardi voor de laatste maal deel aan de 24 uur van Le Mans.

De coureurs

mh-purity-lite