De startende autocoureur

Stel dat je graag autocoureur wilt worden, waar moet je dan beginnen? Allereerst moet je zorgen dat je een racelicentie krijgt. Hiervoor moet je eerst een theorie- en een praktijkexamen afleggen. Natuurlijk moet je wel slagen om in aanmerking te komen voor de racelicentie. Het diploma wat je hiervoor krijgt moet gecertificeerd zijn door de KNAF en de KNAC.

Starten als coureur

Hoe oud moet je zijn om te starten met de opleiding? Vanaf het 15e evensjaar mag iemand toetreden tot de autosport, mits ze wel in dat jaar 16 worden. Voordat je al begint te dromen van een carrière in de autosport moet je jezelf wel realiseren dat je een bepaald budget nodig hebt. Hoeveel dat is hangt af van verschillende factoren. Allereerst moet je natuurlijk een raceauto hebben, maar je moet ook testdagen maken, de schade aan de auto kunnen herstellen, nieuwe onderdelen kunnen kopen, de brandstof en het inschrijfgeld voor de races kunnen betalen.

Eigen middelen of een sponsor

Sommige autocoureurs hebben genoeg geld om de racecarrière zelf te bekostigen, anderen hebben sponsors nodig. Met een marketingexpert kun je eventueel een goed pr-plan bedenken en hier sponsors mee binnenhalen. Hier kunnen ook prestaties van jou tegenover staan, zoals een speciale vip ontvangst tijdens de race of andere opties.

mh-purity-lite