De familie Verstappen

De familie Verstappen bestaat uit echte liefhebbers van de autosport. Met als moeder Sophie-Marie Kumpen, een succesvolle Belgische kartster en autocoureur in de Formido Swift Cup en een vader die ook zijn naam verbonden heeft aan de Formule 1 kon het bijna niet uitblijven dat Max ook zijn liefde voor de motorsport ontwikkelde.

Jos Verstappen

Jos maakte bij zijn eerste F1-test een grote indruk door snelle tijden te noteren. Hij haalde zelfs een paar keer het podium als teamgenoot van Schumacher. Helaas kreeg ‘Jos the Boss’ daarna nooit echt een heel goed team aan zijn zijde. Max groeide op in de autosport en is op dit moment verreweg de meest succesvolle Nederlandse Formule 1 rijder.

Max Verstappen

De eerste Nederlander op de top van het podium in de Formule 1, de eerste Nederlander met zoveel punten en overwinningen. Eigenlijk met alles wat met de Formule 1 te maken heeft komen we bij Max uit als het gaat om de beste Nederlandse resultaten. Ook in de kartsport behaalde hij indrukwekkende resultaten, net zoals bij zijn eerste en lastige Formule 3. De grote teams hadden direct interesse en hij koos voor Red Bull. Zij waren het die hem al meteen voor het volgende seizoen een F1-plek konden bieden. Van Torro Rosse werkte hij zich op naar Red Bull Racing en behaalt hij goede resultaten. Het zou zomaar kunnen dat Max Verstappen ook ooit een keer onze eerste Nederlandse wereldkampioen wordt in de Formule 1.

De jongste debutant

Op 15 maart 2015 maakte Max zijn debuut in de Formule 1 tijdens de Grand Prix van Australië. Hij was toen 17 jaar en 166 dagen. Nooit eerder was er zo’n jonge debutant geweest in de Formule 1. Ook toen hij de Grand Prix van Spanje won in 2016 was hij destijds de jongste winnaar van een Grand Prix ooit.

mh-purity-lite