De circuits

Er zijn verschillende soorten circuits om te racen. Meestal is een circuit een rondlopend parcours waarvan dus het begin en het einde op elkaar aansluiten. Vaak worden er meerdere rondes gereden, en de lengte van het ene circuit kan ook verschillen met het andere. Ook de plekken waar de bochten liggen en de rechte stukken verschilt per circuit.

Een wegcircuit

Zoals de naam al zegt is dit een circuit wat meestal uit wegen bestaat of een weg simuleert. Dit kan een verhard of onverhard circuit zijn met bochten in alle varianten. Vaak zijn het speciaal aangelegde circuits met een hele infrastructuur voor het racen eromheen. Bekende weg circuits zijn: Le Mans, Spa-Francorchamps, de Nürburgring en het circuit van Monaco.

Het stratencircuit

Stratencircuits zijn meestal tijdelijke circuits. Stukken van de openbare weg die tijdelijk worden afgesloten om te racen. Het circuit van Monaco, Spa en Le Mans zijn dergelijke circuits. Dus het zijn wel wegencircuits maar op een tijdelijk parcours.

Ovaal circuit

Dit is meestal een circuit met een ovale vorm met over het algemeen geen bochten met een disproportionele radius. De roval is een ovaal circuit met een ongewone vorm, bijvoorbeeld langwerpig, rechthoekig of asymmetrisch.

mh-purity-lite