Bijzondere races

Soms wordt voor het racen gewoon een bestaande auto gebruikt zoals bij de tourwagens. In Europa heb je de speciale WTCC en de DTM-tourwagens kampioenschappen. In Amerika is de Nascar de belangrijkste wedstrijd.

Truckracing

Truckracing is een racewedstrijd waar vrachtwagens zonder oplegger met elkaar strijden. De Fórmula-Truck-Series wordt gehouden in Zuid-Amerika en sinds 1989 is er ook het FIA European Truck Racing Championship in Europa.

Karten

Zelfs karting is een autosportvariant. Men rijdt hier in speciale voertuigen, in de zogenaamde karts. Dit voertuig heeft een starre achteras waardoor hij een unieke wegligging heeft. Veel Formule 1 rijders zijn ooit begonnen in de karts. Karten is heel toegankelijk en er zijn ook speciale kartbanen, zowel indoor als outdoor. Het dragen van speciale kleding en een helm is wel verplicht, omdat er soms snelheden van boven de 100 kilometer per uur gehaald kunnen worden met de karts. Het kartkampioenschap bestaat uit zes wedstrijden, welke in België en Nederland worden verreden.

Trial rijden

Een trial rijden komt op veel behendigheid aan. Trials zijn namelijk wedstrijden met terreinvoertuigen in een langzame of snelle variant en vaak over lange afstanden. Het NK Trial is een langzame trial waar het puur om behendigheid gaat. Er zijn verschillende categorieën.

mh-purity-lite